Not so long ago.

Masa saya belajar A level di UK satu masa dulu saya ada seorang kawan dari Palestine bernama Sameer.
Saya juga ada seorang kawan Cina dari Malaysia bernama Foong..
Sameer bertanyakan apa bezanya saya dgn Foong.. kami dua2 dari Malaysia. Saya terangkan yg saya Malaysian tapi bangsa Melayu Islam, and Foong Malaysian Chinese and he is a non Muslim.
Foong kata “ I am a second class citizen of the country- she come to study using government scholarship and I come here with my father- mother scholarship.”
Lepas tu saya terangkan asal usul Foong yg dari Cina yg di bawa masuk oleh British satu masa dulu.
Datuk tahu apa Sameer cakap?
Dia kata” Nor, you have to be careful of Foong , like the Israelite, one day they are going to take over your country !”
“ look at me, why am here?” He continued
“ We palestinians help the Jews, now we are chased out of our own country and we have to find peace in UK- just be careful..!”
Jadi sebelum terlambat eloklah kita perjuangkan hak2 kita yg banyak terlepas ke tangan mereka, Cina dan India.. kita kesian mereka dan bantu mereka .Pemimpin pula bantu untuk dapatkan undi mereka tapi mereka kalau dapat pucuk pimpinan negara ini nanti, akan ketepikan kita and kita akan tenggelam dalam negara sendiri.
Dulu 13 Mei kita perteguhkan kedudukan Melayu dan hak2 Melayu di atas kesedaran ini tapi sekarang ni cara mereka ialah menggunakan media social dan orang2 muda- ini lagi bahaya..
kita kena kaji dan datangkan strategi yg berkesan Datuk..
Satu cara yg Datuk lakukan ini sangat bagus tapi kena menular kesemua media.. kena ada engin yg di beri tugas khas untuk ini..
Tapi orang muda ni langsong tak ambil kisah..sedar2 esok apabila dah tua baru lah nak menyesal.. too late..
…Prof Dr Norsadah.